Welkom!

Welkom! Leuk dat je even op mijn blog komt kijken, veel plezier!

dinsdag 15 maart 2011

Ding 6,7,8 - Flickr

Ding 6 - Ontdek Flickr
Ding 7 - Flickr verder ontdekken
Ding 8 - Online plaatjes bewerken

Hallo allemaal,
Vandaag de moed gevat om eens te gaan kijken wat Flickr precies inhoudt. Om mij heen al het één en ander vernomen en erover gelezen en daar werd ik niet bepaald rustig van. Eerst maar eens de uitleg op de site van 23 dingen bestudeerd, daar werd ik alleen maar nog onrustiger van.

Maar we geven niet zo snel op hoor, stap voor stap moet het toch wel lukken lijkt mij. Op naar de ontdekoefening! Ik heb gekozen voor oefening a, daar ik eigenlijk helemaal geen Flickr account wil aanmaken.Ik werk zelf al enige tijd met Picasa en heb bijna al mijn foto’s op het internet staan bij mijnalbum.nl. Daar betaal je een klein bedrag op jaarbasis en mijn foto’s staan veilig. Je kunt er zelf bepalen met wie je een album wilt delen, en kan je ook zien hoe vaak de foto’s bekeken zijn. Echt leuk! Zie ook de uitleg in het filmpje Online photosharing in plain English wederom van Lee LeFever, waarom het handig is om je foto’s op het internet te bewaren. In de toekomst ga ik toch niks met Flickr doen, dus kies ik ervoor om wat foto’s te uploaden op het account van 23 dingen en daar te gaan experimenteren.

Ik heb gekozen voor 3 foto’s van mijn 50ste verjaardag dit jaar. Collega’s hebben het kantoor waar ik werk leuk versierd en er een heuse Sarah neergezet. Erg lief van ze! Dat wil ik wel delen met iedereen in deze blog. Het uploaden lukte aardig, titel en tags toevoegen ook! Hoop dat het ook zichtbaar is??

Deze 3 foto’s heb ik ook nog als set gekoppeld, volgens de opdracht in de ontdekoefening, dat is niet zo moeilijk. Nu nog zichtbaar krijgen in mijn echte blog. We gaan het beleven!

http://www.flickr.com/photos/tontaks/5529151098/in/photostream/

http://www.flickr.com/photos/tontaks/5528562151/in/photostream/

http://www.flickr.com/photos/tontaks/5528561861/in/photostream/

6 opmerkingen:

  1. Gelijk maar even reageren op mijn eigen blog. De foto's zijn dus niet zichtbaar, terwijl ik de opdracht toch uitgevoerd heb zoals aangegeven is. Dan maar even mijn begeleidster om raad vragen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke manier om zo kennis te maken met het programma als je er verder niets mee wilt doen.
    By the way > het spreekuur is net voorbij!
    Via de gadgets kun je een foto op je blog toevoegen alsmede een slideshow. Als je meerdere foto's hebt is het misschien leuker om deze als slideshow te presenteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Welk spreekuur??!! Volgens de opdracht zou je een foto in je blog moeten kunnen toevoegen, door op het icoontje "afbeelding toevoegen" te klikken als je je blog aan het opmaken bent, dan krijg je 2 opties: of een foto via je bestand toevoegen of een url. Ik heb gekozen voor een url toevoegen en dan zou de afbeelding in je tekst moeten verschijnen en kan je ook de tekst eromheen laten lopen. Maar niets van dat alles. Als gadgets of als slideshow toevoegen dat is het probleem niet, maar als de opdracht anders is wil ik ook wel graag weten hoe het mij dan wel gaat lukken. Wie weet raad?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kijk, de aanhouder wint! Vraag me nu niet hoe het gelukt is, maar dit is wat ik bedoel.
    YES!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het probleem zit 'm er denk ik in dat je de foto's niet voor publiek beschikbaar hebt gesteld. Als ik binnen Flickr met mijn rechtermuisknop op een foto van je klik dan zie ik dit "All rights reserved" Dat betekent dat je de foto niet kunt gebruiken. Des te knapper vind ik het dat het je toch gelukt is. Maar ja, het zijn tenslotte je eigen foto's ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Daar zou het hem wel eens in kunnen zitten, daar heb ik helemaal niet aan gedacht. Uiteindelijk heb ik de foto's gewoon van mijn eigen schijf gehaald, maar dat was natuurlijk niet de opdracht.

    BeantwoordenVerwijderen