Welkom!

Welkom! Leuk dat je even op mijn blog komt kijken, veel plezier!

maandag 2 mei 2011

#14 Instant Messaging : blabla of uhhuh?

Hallo allemaal,

Als opdracht moet ik de achtergrond informatie over Instant Messaging (lees verder IM) lezen, dus laat ik daarmee beginnen.
Ik loop op de website van Wikipedia bij het onderwerp IM al tegen iets aan waarbij ik dacht: “Waar gaat het allemaal over?” IM netwerken met open protocollen en met gesloten protocollen. Er zijn er maar een paar die mij aanspreken en waar ik ook mee werk. Dat zijn Twitter en Windows Live Messenger. Yahoo ken ik wel, maar doe er niets mee. Er is zelfs een IM netwerk met de naam Gadu-Gadu. Ik moet gelijk denken aan een heerlijk Indonesisch gerecht, namelijk Gado-Gado. Yammie yammie! Tijdens de tussenbijeenkomst van 23dingen op mijn werk liet Edo een aantal afkortingen zien die jongeren gebruiken om te chatten. Zogenaamd geheimtaal voor hun ouders. Wij mochten raden wat ermee bedoeld werd en als je het goed had, werd je getrakteerd op een Paaschocolaatje. Was een leuk raadspelletje! Het deed mij terugdenken aan een voorval bij mij thuis, inmiddels jaren geleden alweer. Door één van mijn toen opgroeiende pubers kreeg ik wel eens zo’n afkorting naar mijn hoofd geslingerd, in het begin klonk dat best grappig. Namelijk de afkorting STFU. Grote lol bij mijn kinderen want ik snapte natuurlijk niet wat ermee bedoeld werd. Uiteindelijk kwam het nogal beledigend over en werd het superirritant. Ik ben toen zelf er achtergekomen wat het inhield: Shut the fuck up! Jullie begrijpen dat toen de lol er wel af was en STFU verdween naar de achtergrond.

IM lijkt mij een mooi middel voor BDGV om direct in contact te staan met de buitenwereld, maar als je online bent moet je ook wel direct kunnen reageren. Anders is IM geen optie. Onlangs stond er een mooi artikel in de Metro over de bibliotheek, waar ik best van onder de indruk was. Toekomst Skypen met een bibliotheekmedewerker, zie ook: http://metropoint.metro.lu/20110404_MetroHolland.pdf/
Grappig dat je via je eigen weblog een chatvenstertje kan hebben, die heb ik dan ook geplaatst. Alleen sta ik daar continue offline en krijg ik mezelf niet online. Ik heb gmail open staan en daar sta ik online op de chat. Wat moet ik doen ik in mijn eigen weblog online wil komen? Leuk om weer tegen iets aan te lopen wat interactie oproept onderling.

5 opmerkingen:

  1. Frustratie, nu lukt mijn metro link niet meer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik sta nu wel online, er zat een foutje in de link. Zelf opgelost!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vanavond ben ik er toch maar weer even voor gaan zitten en voilà! Mijn metro link werkend gekregen. Even in de HTML tekst gekeken bij mijn vorige blogs hoe zo'n link er dan uitziet qua tekst. Even goochelen met de metro link en ja hoor! Snappen jullie het nog?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jij durft: gewoon de code aanpakken als iets niet werkt.
    Good on you! :-)
    IM voor de bibliotheek kan heel handig zijn. Een extra middel om contact te hebben met je klant. Maar, zoals je zegt, je moet wel online zijn. Dat hoeft geen 24 uur per dag te zijn, maar toch wel regelmatig.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed gedaan Ilse, zelf opgelost (scheelt mij ook weer tijd als coach).Powerwoman, daar houden wij van! Erg leuk stukje over de bieb, eindelijk eens iets positiefs met de nadruk op onze rol als digitale informatiespecialisten. Here we come people, wacht maar tot alle medewerkers van BDGV klaar zijn met de 10/23 dingen!!

    BeantwoordenVerwijderen