Welkom!

Welkom! Leuk dat je even op mijn blog komt kijken, veel plezier!

woensdag 9 maart 2011

RSS Really Simple Syndication - Ding 4+5

Hallo allemaal,


De volgende stap in de cursus 23 dingen is bestuderen wat RSS feeds zijn en wat voor gemak RSS je te bieden heeft.Allereerst even de vraag beantwoorden wat het met me doet! Nou, eigenlijk best veel, ik had er wel van gehoord maar nooit begrepen wat het is en wat je ermee kan doen. Gewoon simpelweg omdat ik er niet voor open stond. Maar op aanraden van mijn begeleidster (getipt door haar blog) ben ik het filmpje “RSS in Plain English” van Lee LeFever gaan bekijken. Een echte Eyeopener voor me, zeker als je tot de conclusie moet komen dat het je wellicht enorm veel tijd achter de PC kan besparen. Had ik dat maar eerder geweten! Maar daarmee ben ik er nog niet, eerst kijken hoe het werkt. Dus heb ik nu een Google Reader account aangemaakt en ben maar wat abonnementen op RSS feeds gaan afnemen. Piece of cake zo’n abonnement afnemen, maar waar komt die dan nu toch in terecht? Ik snapte er helemaal niks van. Ik kon de feeds niet meer terugvinden.

Inmiddels ben ik een dag verder en weer fris achter de PC gaan zitten, nou ja fris……Lange dag gewerkt en een verjaardag achter de rug. Maar toch de moed niet opgegeven en weer Google Reader geopend en ben ik het een en ander gaan uitproberen, zoals verschillende tabbladen openen. Zo kwam ik in mijn favorieten tabblad en daar zag ik ineens ook een tabblad feeds staan. Hoe is het mogelijk, ik heb ze gevonden. De vlag uit, hoera! Nu snap ik waar ze blijven.

4 opmerkingen:

  1. Hé Ilse dat is goed zeg ! :-) Zo zie je maar.. er gaat echt een wereld voor ons open.. Wat is je blog trouwens mooi- een bijzondere afbeelding.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn voor ons Ilse dat je even meldt waar we naar moeten zoeken :-) ik hoorde al meer mensen die de feeds kwijt waren. Ik moet nog beginnen met dit ding, maar ik weet nu dat ik moet uitkijken naar een tabllad feeds!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zie je hoe leuk het is om alles zelf uit te vinden? Ik adviseer je om nog eens verder rond te neuzen in Google Reader omdat er nog veel meer mogelijkheden inzitten. Je abonnementen kun je ook blijvend zichtbaar krijgen via "abonnementen toevoegen", knip en plak de url's hierin en de laatste berichten van alle blogs die je volgt verschijnen vetgedrukt op je scherm. Suc6!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Elja,
    Dank voor je tip, ik heb het uitgevogeld hoor. Heb abonnementen kunnen toevoegen d.m.v. de URL te kopiëren en te plakken. Ik ben ze ook maar gelijk gaan ordenen in aparte mappen. Verder heb ik het idee van Dine overgenomen en ook een gadget op mijn weblog geplaatst, zodat men zich op RSS feeds van mijn blog kan abonneren. Massaal gaan doen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen